Damenes aften og byggmesse

Vi får ikke gjort noe på den snøfylte og fine tomta vår. Flott å se på, men dårlig for nedsetting av pilarer og slikt. Så da går tiden med på planlegging av interiør øvrig innvendig arbeid.

Forrige uke var jeg på damens aften på Byggmakker på Stjørdal. Brukte mye av tiden på å snakke med en ovn leverandøren, og fikk mye ny kunnskap om hvordan nye ovner fungerer. Hos oss vil det bli stålpipe fra taket med inngang i toppen av ovnen, så vi har flere muligheter ved valg av ovn. Fikk veldig sansen for denne ovnen, men liker dessverre ikke foten og hvordan platen er. Siden hytta vår blir liten og kompakt, så synes jeg ikke at ovnen bør ta så mye plass ut i rommet. Her synes jeg det føles som den tar mye gulvplass, på grunn av at foten og glassplaten blir kantete.

 

Har lenge kikket både på flere Dovre ovner, og liker veldig godt Pegasus, men har lest og hørt en del negativt om den, så derfor kommer vi ikke til å gå for den, men fin er den.

Skal se på Jøtul F 373 i brun utgave. Har hørt mye positiv om den, men har kun sett de svarte eller gråe. Jeg har en stor forkjærlighet for ting som er brunt, og håper at det ser like fin ut som på bildet. Siden pipen vil vises fra taket og ned, så håper jeg at med den brune fargen vil kunne bryte opp litt opp, istedenfor en lang svart kloss i rommet. Vi har kjøpt to brune skinn recliner, så da får vi også tatt igjen den fargen også. Jens hadde store krav i forhold til godstoler. Så selv om jeg hadde drømt om ørelappstoler, så endte vi med kompromisset når jeg fant to som var brune.

 

Ellers så kikket jeg på fargeprøvene fra Jotun på de forskjellige typene beis. Det ser fortsatt ut som vi går for samme type som på visningshytta i Hafjell. Det var vel så og si, det jeg fikk gjort på damens aften i tillegg til å plukke masse kataloger, spise mat og jeg ble den heldig vinner av 6 liter interiør maling av de nye interiør malingene til Jotun.

På byggmessen så fikk vi snakket med Even hos Rindalshytter. Så jeg skal begynne å forske litt på gulvtype slik at det blir en endelig avgjørelse der også. Skal også se litt mer på panelet som vi skal ha innvendig. Slik at jeg kommer meg litt videre i planleggingen av min hjemmebygde kjøkkenbenk/trancherbord.  I tillegg så har Jens startet å planlegge styring av varmen, og hvordan dette skal gjøres. Vi snakket med en bedrift som hadde flere slike løsninger av en type ring hytta varm. Siden dette er Jens sitt domene så er det lite jeg kan si om det. Men vi vil ha ett system hvor vi hjemme fra kan se hva temperaturen er inn- og utvendig, styre varmen og få melding ved strøm brudd eller lignende. Det var vel i hovedsak det vi fikk ut av messen.

Så deler av premien jeg fikk på Byggmakker skal brukes til dette prosjektet:

Skapet som stod på finstua til bestemoren min. Det ligger mye affeksjonsverdi i dette skapet, og mine barndomsminner bobler i hodet mitt når jeg ser dette skapet.

 

 

Tanken er å male skapet og legge tapet på veggene innvendig i skapet. Har kjøpt denne tapeten på Rusta.

 

 

 

Så dette er ett av mange vinterprosjekt som vi skal få gjort før vinteren er over. Har en plan om det meste skal være klart før vi skal flytte inn i hytta, for da er det mulig at vi ikke gidder å gjøre så mye oppussing av møbler og slikt. Dessuten så virker det som vente tiden går fortere også!

Categories: Innvendig, Interiør | Stikkord: , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: