Endelig er grunnarbeidet ferdig!

Et meget forsinket oppdatering, dette var fra siste helg med grunnarbeid, 5-7. juli det har tatt litt tid å få ned denne dokumentasjonen. Skylder på ferie, fin vær og stor mage.

Da ble det med to helger etter helikopterløftet. Jens var opp lørdag og søndag, fikk satt fast de siste fire steinene og hatt på bobleplast på de fleste pilarene.

1300 liter leca

Så helgen etter fikk vi tak i 13oo liter med lecakuler, det siste av avløpsrør og rør som skal lede vekk regnvannet fra takrennene. Kjøpte det via byggeren på Lade 10-20 mm kuler. Kom ut for sommervikar som hadde lite kunnskap om hva som kunne skaffes via leca lager et på Lade, men når man spør og graver en hel del, som meg så fikk vi kjøpt enkelt sekker på 50 liter av 10-20 mm via lageret også.

DSC_0170

Startet i rett tiden på lørdagen med hver vår sekk fylt med lecakuler. Været var på vår side og det var rimelig hyggelige turer opp og ned fra parkeringsplassen. I kjent Skjølbergstil så måtte antall turer telles, for Jens sin del for å holde opp motivasjon og for min sin del holde konkurranseinstinktet vedlike. Selv om Jens på pekte at det ikke var en konkurranse. Pappa kom også opp og tok noen turer, også var vi heldige å få besøk av tante og onkel med barnebarn. Så da endte vi opp med 22 turer ned til parkeringsplassen.

Lett rør og lette kuler

Siden dette også var en jobb vi ikke hadde gjort før, tok det litt på tida å finn riktig teknikk. Synes det var ganske dårlig beskrevet hvordan dette skulle gå seg til.

DSC_0174 DSC_0179 DSC_0181 DSC_0183

Da røret og lekakulene er kjempe lette og målet med å ha kulene rundt røret blir da ganske vanskelig. Så det vi måtte bygge en kanal med torv og jord for å få holdt ned alt som lå i duken. Vi var veldig glad for at vi var så mange, for dette tok på tida. For når du hadde fått ned deler av røret og fikk lagt kulene i ro på toppen så hadde du kommet kanskje 10 cm fremover, før røret rørte på seg og alle kulene lå under røret.

Vi ble ferdig med rørene på selve hytta på lørdag, og vi gikk å la oss kl. 21.30 den kvelden, for da var vi helt utslitt. For min del synes jeg dette var den verste jobben vi har gjort i forbindelse med grunnarbeidet, mulig for at vi var så veldig nærmet målet når det gjaldt å få det ferdig. På søndag kom mamma oppover å hjalp oss med å få fylt nedover dreneringsgrøfta. Det ble heldigvis en kort økt og vi kom oss ned fra fjellet i rett tid den dagen. Godt fornøyd ble vi også!

20130707_140510 20130707_140529DSC_0203

DSC_0207

DSC_0209

DSC_0212DSC_0191

DSC_0197

Endelig ferdig, og det er en stund til vi skal spise ostesmørbrødet også. Det har vært lunch mat hver helg siden starten av juni.

Categories: Grunnarbeid, Hytte, Tomt | Stikkord: , | 1 kommentar

Innleggsnavigasjon

One thought on “Endelig er grunnarbeidet ferdig!

  1. Dette blir spennende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: